Belgische Vereniging van Artsensyndicaten

Actualiteit

BVAS wil inzet van artsen tijdens coronacrisis belonen met 5 credit points voor accreditering 27-05-2020

De accrediteringsstuurgroep buigt zich over een voorstel om de periode van overmacht door de coronapandemie ambtshalve te verlengen tot eind juni. BVAS steunt dat voorstel en is voorstander om alle geaccrediteerde artsen 5 credit points toe te kennen als waardering voor hun bijzondere inspanningen in de coronacrisis.

Lees meer

PERSBERICHT: Belgen mogen niet weten of ze besmet zijn met het coronavirus 26-05-2020

BVAS heeft nota genomen van het Koninklijk Besluit nr. 20 van 13 mei 2020 voor de continuïteit van de zorg tijdens de COVID19-pandemie. In hoofdstuk 6 lezen we dat alleen patiënten die beantwoorden aan de criteria die binnen de testrichtlijnen van Sciensano vallen, in aanmerking komen voor een PCR-test of antigeenserologie.

Lees meer

Marc Moens: “Orde moet naar premier voor wettelijke basis meldplicht contact tracing” 20-05-2020

“Het recente Orde-advies over de bescherming van de privacy van arts én patiënt bij contact tracing doet me een beetje op mijn honger blijven”, aldus de Bvas-erevoorzitter. “Men omschrijft wel in het advies dat dat een probleem kan vormen: elke naam van een patiënt die men ‘verraadt’ als men als arts zelf besmet is, kan leiden tot een proces van die patiënt tegen de behandelend arts. Er ontbreekt een wettelijk kader.” De Orde zegt met andere woorden A, maar B moet volgen.

Lees meer

De 5 afdelingen

map-absym-bvas.png

Klik op één van de 5 gekleurde gebieden om toegang te krijgen tot de gewenste afdeling

BVAS - Brussel Chambre syndicale du Hainaut,de Namur et du Brabant Wallon Chambre syndicale des Médecins des provinces de Liège et de Luxembourg Vlaams Artsensyndicaat, afd. Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant Vlaams Artsensyndicaat, afd. Oost- en West-Vlaanderen

BVAS op Twitter

De documenten aangeduid met een zijn enkel toegankelijk voor leden.