Belgische Vereniging van Artsensyndicaten

Actualiteit

BVAS zegt neen tegen legalisering van onwettige uitoefening geneeskunde door apothekers 14/06/2021

De apothekers voeren al langer strijd om hun takenpakket uit te breiden met onder meer vaccinaties. Zo lobbyden ze om het coronavaccin in hun apotheek te mogen toedienen en ijveren ze al langer om griepspuiten te mogen zetten. Maar hun aanspraken gaan nóg verder. Er is sprake van een offensief om taken die wettelijk voorbehouden zijn aan artsen naar zich toe te trekken. BVAS verzet zich daartegen.

Lees meer

"Ik wil artsen overtuigen om te stemmen." (Philippe Devos) 08-06-2021

Philippe Devos heeft nog ambities vooraleer zijn ambtstermijn ten einde loopt, zoals het verbeteren van de opkomst voor de volgende syndicale verkiezingen. Hij laat ook zijn licht schijnen over de hervorming van de ziekenhuisfinanciering, nieuwe technologie en de netwerken.

Lees meer

Arts in nood: "Aantal meldingen van agressie tegen artsen stijgt, zeker tijdens wachtdiensten"
(Mediquality)
07-06-2021

Sinds de oprichting van een meldpunt voor agressie tegen artsen door hulporganisatie Arts in nood vijf jaar geleden, is het aantal meldingen de voorbije jaren lineair gestegen. Dat meldt de organisatie donderdag.

Lees meer

De 5 afdelingen

map-absym-bvas.png

Klik op één van de 5 gekleurde gebieden om toegang te krijgen tot de gewenste afdeling

BVAS - Brussel Chambre syndicale du Hainaut,de Namur et du Brabant Wallon Chambre syndicale des Médecins des provinces de Liège et de Luxembourg Vlaams Artsensyndicaat, afd. Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant Vlaams Artsensyndicaat, afd. Oost- en West-Vlaanderen

BVAS op Twitter

De documenten aangeduid met een zijn enkel toegankelijk voor leden.