Belgische Vereniging van Artsensyndicaten

Actualiteit

Mieux rémunérer la garde médicale 2022-12-08

Le syndicat médical Absym part en guerre contre la sous-rémunération des gardes pour les généralistes. Il réclame 50 euros/heure.

Lees meer

BVAS veroordeelt goedkeuring ‘wet diverse bepalingen’ in de Kamer 30-11-2022

De Kamer heeft de ‘wet diverse bepalingen in de gezondheidszorg’ van minister Vandenbroucke aangenomen. Dat gebeurde met 87 stemmen voor bij 41 onthoudingen. De wet voert via artikel 22 en 23 een algemeen verbod in op ereloonsupplementen voor patiënten met recht op verhoogde tegemoetkoming. Omdat dit een onaanvaardbare inbreuk is op het akkoord artsen-ziekenfondsen, overweegt BVAS een juridische procedure tegen de wet.

Lees meer

BVAS verzet zich ook tegen tweede poging van Zorgnet-Icuro om inkomen ziekenhuisdiensten te bevragen 28-11-2022

BVAS nam kennis van het nieuwe voorstel van Zorgnet-Icuro om bij de Vlaamse ziekenhuizen gegevens op te vragen over supplementen en honorariummassa’s. Samen met het Kartel tekent BVAS nogmaals verzet aan tegen dit geplande onderzoek.

Lees meer

De 5 afdelingen

map-absym-bvas.png

Klik op één van de 5 gekleurde gebieden om toegang te krijgen tot de gewenste afdeling

ABSyM - Bruxelles Chambre syndicale du Hainaut,de Namur et du Brabant Wallon Chambre syndicale des Médecins des provinces de Liège et de Luxembourg Vlaams Artsensyndicaat, afd. Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant Vlaams Artsensyndicaat, afd. Oost- en West-Vlaanderen

BVAS op Twitter

De documenten aangeduid met een zijn enkel toegankelijk voor leden.