Belgische Vereniging van Artsensyndicaten

Actualiteit

VAS redt autonomie CRA 12-05-2021

Vrijdag 7 mei heeft de Ministerraad het besluit rond de structurele financiering van de CRA in de woonzorgcentra en centra voor kortverblijf goedgekeurd. Op vraag van het Vlaams Artsensyndicaat (VAS) werd de bijkomende voorwaarde geschrapt dat de CRA zijn prestaties moet leveren in de gebouwen van het woonzorgcentrum.

Lees meer

Pandemiewet: hoe BVAS u behoedde voor het ergste 11 05 2021

Het voorontwerp van de pandemiewet bevatte twee artikels die bedoeld waren om een unieke databank voor elektronische voorschriften op te richten. Door tussenkomst van BVAS bij de Europese Commissie heeft de regering beide artikels geschrapt. BVAS kon op die manier het gevaar van een centrale ‘Big Brother’ database afwenden. Ook de maatregel die andere personen zou toelaten handelingen uit te voeren die voorbehouden zijn aan beroepsbeoefenaars werd afgevoerd.

Lees meer

De apotheker die dokter wilde spelen (Dr. David Simon) 07-05-2021

Uit het artikel in Medi-Sfeer "Een apothekersapp voor de coaching en monitoring van diabetespatiënten" blijkt dat de waarschuwingen van BVAS voor de strategie van de APB (Algemene Pharmaceutische Bond) gegrond zijn. Dankzij deze app kunnen apothekers immers beschikken over competenties die tot nu toe wettelijk waren voorbehouden aan artsen.

Lees meer

De 5 afdelingen

map-absym-bvas.png

Klik op één van de 5 gekleurde gebieden om toegang te krijgen tot de gewenste afdeling

ABSyM - Bruxelles Chambre syndicale du Hainaut,de Namur et du Brabant Wallon Chambre syndicale des Médecins des provinces de Liège et de Luxembourg Vlaams Artsensyndicaat, afd. Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant Vlaams Artsensyndicaat, afd. Oost- en West-Vlaanderen

BVAS op Twitter

De documenten aangeduid met een zijn enkel toegankelijk voor leden.