Rantsoenering van geneesmiddelen (VAS-symposium 10/11/2012)

29 oktober 2012

Het jaarlijks symposium van het VAS van 10 november 2012 handelt over de rantsoenering van geneesmiddelen. U komt toch ook?

Als antwoord op de crisis heeft de regering begin dit jaar twee besparingsmaatregelen in het leven geroepen.

 

Zo zijn de apothekers sinds 1 april verplicht bij een voorschrift op stofnaam (VOS) een geneesmiddel te kiezen uit de groep van de ‘goedkoopste geneesmiddelen’.

 

En een maand later, op 1 mei, ging de verplichte substitutie van kracht, waardoor de apotheker verplicht is om één van de goedkoopste geneesmiddelen af te leveren bij een voorschrift van antibiotica of antimycotica.

 

Intussen duiken in de media de meest onwaarschijnlijke verhalen over de Bf-geneesmiddelen op, verhalen waar onze beroepsgroep dagelijks mee wordt geconfronteerd.

 

We verwelkomen u graag op ons jaarlijks symposium dat zal plaatsvinden op zaterdag 10 november 2012 in het congreshotel Ter Elst in Edegem.

 

Accreditering toegekend in de rubriek Ethiek en economie (3 CP).

 

Schrijf u hier online in voor het eindejaarssymposium van het Vlaams Artsensyndicaat dd.10 november 2012.

Over BVAS

Wij staan voor een vrije geneeskunde met een betaalmodel waarin de vergoeding per prestatie de hoofdmoot blijft, aangevuld met forfaits. In de huisartsgeneeskunde bvb. verdedigen we alle praktijkvormen en niet alleen de multidisciplinaire groepspraktijken zoals de concurrenten.

De solowerkende huisarts heeft zijn plaats en moet niet verdrongen worden.

Wat specialisten betreft verdedigen we ook de vrijgevestigde (extramurale) specialisten die in een praktijk buiten het ziekenhuis werken.