Belgische Vereniging van Artsensyndicaten

Psychologische ondersteuning

COVID-19: Gratis bijkomende psychologische hulp voor zelfstandigen in nood

10/05/2021  COVID-19: Gratis bijkomende psychologische hulp voor zelfstandigen in nood

 

Geestelijke gezondheidszorg  is heel belangrijk in de financiële en gezondheidscrisis veroorzaakt door de COVID-19-pandemie. Zelfstandigen vormen een belangrijke risicogroep onder diegenen die een groot risico lopen op psychologische problemen of zelfs zelfmoord.Daarom hebben wij met de vzw "Un pass dans l'impasse" een overeenkomst ondertekend om specifiek voor zelfstandigen bijkomende psychologische ondersteuning aan te bieden. Deze overeenkomst is geldig tot 28 februari 2022.

Wat houdt dit concreet in? Een innoverend waarschuwingssysteem, een telefonische hulplijn en 8 gratis sessies psychologische zorg.Enkele honderden psychologen zijn reeds bij deze actie betrokken. Aarzel niet om u bij hen aan te sluiten, als klinisch psycholoog, orthopedagoog, arts of "verkenner"

 

Lees meer (RIZIV)

 


 

06/05/2021 Druk op de zorg blijft groot: Zorgscreener verleent psychologische ondersteuning via de ZorgSamen.be


De druk op onze zorgsector blijft hoog. De afgelopen maanden boden geen ruimte om op adem te komen. De stressniveaus worden permanent chronisch wat het risico op langdurige uitval sterk verhoogt. Via de online zorgscreener, brengt de ZorgSamen, in een sterk partnerschap, daarom psychologische ondersteuning binnen handbereik.

Lees verder.


 

Publicatie datum: 13/05/2021