Association Belge des Syndicats Médicaux

'Een beetje folklore kleurt het overleg' - Interview Trends

 

Wie wilde weten of een besparingsmaatregel in de ziekteverzekering verteerbaar was voor het artsenkorps, vroeg het aan Marc Moens. Aan dat tijdperk komt deze maand een eind, wanneer hij stopt als voorzitter van het grootste artsensyndicaat in ons land.

 

Op 18 mei is het zover. Dan stopt Marc Moens (68) officieel als voorzitter van de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS). De afscheidnemende voorzitter geeft geleidelijk al zijn mandaten door. Hij stond de jongste decennia in de kijker als voorvechter van de artsenbelangen en combineerde een indrukwekkend aantal mandaten met een praktijk als klinisch bioloog in het Imelda-ziekenhuis in Bonheiden. Aan dat tijdperk komt deze maand een einde. "Maar ik verdwijn niet helemaal van het toneel", zegt Moens. "Ik stel mezelf graag ter beschikking als wandelend geheugen voor de jongere generatie die het roer zal overnemen. Al zal ik niet langer in de raad van bestuur zitten."

 

"Wij streven er nog altijd naar zo veel mogelijk mensen toegang te bieden tot zo veel mogelijk kwaliteitsvolle zorg" Dr. Marc MOENS

 

Klik HIER voor het volledige interview