Association Belge des Syndicats Médicaux

Wat houdt uw lidgeld in ?

De voordelen voor onze leden zijn talrijk:

1. Adviesverlening
Als arts wordt u tijdens uw loopbaan geconfronteerd met diverse problemen van juridische, praktische, fiscale, administratieve of deontologische aard. Voor al deze vragen kan u terecht bij het Vlaams Artsensyndicaat. Onze medewerkers zullen u graag te woord staan.

2. Gratis deelname aan symposia en infodagen
Als lid kan u gratis deelnemen aan al onze symposia en infosessies.  Zo waren er onder andere de infoavond ‘Artsen in Associatie’, de symposia ‘Uitdagingen voor een Vlaamse gezondheidszorg’, ‘Hoe de gezondheidszorg betaalbaar houden’ en ‘Verantwoordelijkheden van artsen’, de infosessies voor beginnende artsen, rondetafels, … waaraan samen meer dan 1000 artsen deelnamen het afgelopen jaar.
Daarnaast kan u als lid van het VAS aan een voordeliger tarief deelnemen aan de activiteiten georganiseerd door het FVIB.

3. Uitgebreide informatieverstrekking
Onze leden worden door middel van e-nieuwsbrieven 2x per week op de hoogte gehouden van alle wets- en andere wijzigingen met een rechtstreekse invloed op hun dagelijkse praktijk. Als lid hebt u tevens toegang tot de website van het VAS waarop de meest recente technische en juridische informatie te vinden is.

4. Bijstand sociale rechten en aanvullende sociale bescherming
Het VAS heeft ten voordele van zijn leden een nauwe samenwerking opgezet met Zenito (Sociaal Verzekeringsfonds voor Zelfstandigen) met een geprivilegieerde behandeling van de dossiers van onze leden met betrekking tot sociale rechten en aanvullende sociale bescherming (www.zenito.be).

5. Gunstig tarief voor een beroepsaansprakelijkheids- en rechtsbijstandsverzekering
Dankzij een nauwe samenwerking met het makelaarskantoor ASSURA (CDV nr. 13538 ) kunnen onze leden genieten van een gunstig tarief voor zowel een beroepsaansprakelijkheidsverzekering als een rechtsbijstandverzekering.

6. Gratis fiscaal dagboek
Ieder lid heeft recht op één gratis fiscaal dagboek (op aanvraag).

7. Impulseo-aanvragen via het VAS
Huisartsen kunnen een aanvraag voor Impulseo indienen via het Vlaams Artsensyndicaat dat erkend is als steunpunt. Wij helpen u bij de indiening van uw kredietaanvraag, en achteraf na uw start gedurende de eerste 18 maanden van uw activiteit.

8. Korting van 50 % op loopbaancoaching
Artsen die de herstart of afbouw van hun loopbaan afwegen, zich vragen stellen bij de groei van hun praktijk en de balans tussen hun leven en het werk anders willen invullen, kunnen beroep doen op
Zenitor vzw. Deze professionele loopbaancoaching biedt het VAS aan met 50 % korting voor de leden op het reeds lage inschrijvingsgeld. Meer informatie vindt u op www.zenitor.be

9. Voordelig tarief voor loon en loonadministratie van uw praktijkassistent
Voor het loon en de loonadministratie van uw praktijkmedewerker kunnen onze leden het sociaal bureau ADMB inschakelen tegen een voordelig tarief.

Laat ook uw stem horen en schrijf u nu online in !

Date de publication: 22/12/2013